Trending Topic

Χορτάσαμε από παχιά λόγια και επίδοξους σωτήρες.

 


«Το Ελληνικό γένος ζει ελεύθερο και καλοκυβερνιέται θα μπορούσε σε να άρχει και τους άλλους λαούς, εάν ετύχαινε να ήταν κι΄ ενωμένο συναμεταξύ του» (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ)


ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ:

Τα ταμεία ήταν γεμάτα πλούτο δυστυχώς όμως τα άδειασαν με την ληστρική επιδρομή που έγινε σε αυτά, μετά την μεταπολίτευση το1974, για κομματικούς στόχους και για επικράτηση  στην εξουσία.

Γέμισαν τις ΔΕΚΟ και το δημόσιο με πλεονάζον προσωπικό, που στις περισσότερες, περιπτώσεις δεν είχαν χώρο και αντικείμενο απασχόλησης οι οποίοι σε αρκετές περιπτώσεις δημιούργησαν κλίμα πανικού και ανασφάλειας στο είδη υπάρχον προσωπικό με απειλές μεταθέσεων, αποσπάσεων ακόμη και απολύσεων, καλυπτόμενοι από την κομματική τους ταυτότητα και τις περιβόητες πανίσχυρες τοπικές οργανώσεις.

Τώρα αρκετοί από αυτούς που εισήρθαν στο δημόσιο με προσόντα μόνο τα κομματικά κριτήρια, ομιλούν για διώξεις και απολύσεις, καταδικάζουν τώρα αυτά που υπηρέτησαν με σθένος και ήρθαν στη θέση αυτών που τους δημιούργησαν προβλήματα στον εργασιακό τους χώρο και όχι μόνο.

Απολαμβάναμε όλοι μας τα δανειζόμενα χρήματα, με πολύ χαρά και νομίζαμε ότι γίναμε Ευρωπαίοι. Σπαταλήσαμε  τον πλούτο που ενδεχομένως είχαμε ή αυτόν που δανειζόμασταν. Τώρα εμείς καλώς κλαίμε την μοίρα μας, χωρίς να μπορούμε πλέον να γυρίσουμε τον αδίστακτο χρόνο πίσω και να διορθώσουμε την κατάσταση,.

Τα παιδιά μας όμως τι φταίνε, που είναι πλέον σε πλήρες εργασιακό αδιέξοδο, γιατί δεν τους εξασφαλίσαμε μια σταθερή και αναπτυσσόμενη οικονομία, δεν τους εξασφαλίσαμε ένα σίγουρο μέλλον, στο οποίο να ζήσουν μόνα τους με τις δικές τους δυνατότητες και προοπτικές;

Δυστυχώς ο δρόμος που τους χαράξαμε και τα οδηγήσαμε να περπατήσουν, είναι πλέον δύσκολος και οδυνηρός, γιατί επιλέξαμε αντί της προοπτικής τον πρόσκαιρο ευδαιμονισμό.

Σήμερα οι «κρουνοί» οι δικοί μας έχουν κλείσει, καθώς στέρεψαν οι πηγές και δεν  περισσεύει  πλέον ούτε ένα  ευρώ, για να τα βοηθήσουμε, όπως κάναμε, μέχρι τώρα (και αυτό λάθος).

Το δε κράτος  που δημιούργησε τα περισσότερα προβλήματα «νίπτει τας χείρας του» τα βάζει σε αναμονή για εργασία και μοιραίως στην αναβολή επί αόριστον για δημιουργία οικογένειας ωθώντας τα στο εξωτερικό.

Τελικά η χώρα μας γηράσκουσα, θα καταντήσει βορά των επιτήδειων ουδέτερων ξένων και ντόπιων.

Θα βλέπουμε μόνο μεσήλικες και ηλικιωμένους εργαζόμενους, οι οποίοι να έχουν πάθει επαγγελματικό σοκ , γιατί δεν  γνωρίζουν αν θα βγουν ποτέ στη σύνταξη,

Οι νέοι μας αρκετοί μετανάστευσαν και αρκετοί, έχουν στρέψει τις διόπτρες τους και κοιτάζουν που, πότε και πως θα φύγουν από την Ελλάδα, προκριμένου να εξασφαλίσουν το αυτονόητο, εργασία.


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ :

Οι νέοι άνεργοι στα παγκάκια, με τον καφέ στο πλαστικό ποτηράκι, γιατί η καφετέρια κοστίζει, με δανεική εφημερίδα για αγγελίες και με καμιά δεκαριά βιογραφικά στο χέρι γι΄ ανεύρεση εργασίας στο εσωτερικό της χώρας, αλλά κυρίως στο εξωτερικό.

Οι διορισθέντες εργαζόμενοι στο δημόσιο να κινδυνεύουν με απολύσεις, οι δε εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα να εργάζονται (αν εργάζονται) με μισθούς πείνας.

Οι μεσήλικες εργαζόμενοι μετράνε τις τρύπες που δημιούργησαν και δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε φελλό για να τις κλείσουν και θα ονειρεύονται να μην γίνουν ποτέ συνταξιούχοι σαν τουs σημερινούς, γιατί έχουν να φροντίζουν τα άνεργα ή άεργα παιδιά τους.

Οι συνταξιούχοι αναπολούν  τα συνθήματα των περήφανων γηρατειών, τρώγοντας σπόρια και βλέποντας τα σκύβαλα της τηλεόρασης, αναπολώντας το παρελθόν, μη δυνάμενοι να προσφέρουν ούτε μια «τσίχλα» στα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν περικοπεί από 40% έως και 62 %, ενώ τα είδη πρώτης ανάγκης έχουν αυξηθεί από 11,1 % μέχρι 27,6 %, κατά τα άλλα ο πληθωρισμός πέφτει.

Εφαρμόζεται πιλοτικό πρόγραμμα με μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, λες και θα λυθεί το πρόβλημα της οικονομίας με αυτή την ενέργεια, αλλά δεν το έκαναν εν μέσω καλοκαιριού για τον Έλληνα, που έτσι κι΄ αλλιώς δεν έχει πλέον την οικονομική δυνατότητα να επισκεφτεί τα εστιατόρια και τις ταβέρνες, αλλά μήπως και προσελκύσουν ξένους τουρίστες.

Προέβησαν σε κάποιο οικονομικό γκάλοπ για διαπιστώσουν πόσοι από τους μικρό επαγγελματίες εστιάτορες και ιδιοκτήτες ταβέρνας, εφήρμοσαν το 23% στην εστίαση, στην προσπάθειά τους να μη χάσουν και τους λιγοστούς πελάτες τους; Δυστυχώς αυτά είναι για άλλα κράτη, ξέχασα πως ζούμε στην «ψωροκώσταινα».

Και το χειρότερο από όλα αυτά είναι, ότι το κράτος, μας δείχνει με το δάχτυλο για την κατάντια της χώρας, μας έχει γεμίσει τον εγκέφαλό μας με ενοχές, μας θεωρεί υπεύθυνους της θρηνώδους αυτής κατάστασης και μας βομβαρδίζει συνεχώς και ανελέητα με νέους φόρους και χαράτσια, αλλάζοντας απλός τίτλους εσόδων.

Συνάνθρωποι μας που μέχρι χθες ήσαν συνεπής στις υποχρεώσεις τους, απέναντι στο κράτος, έχουν βρεθεί σε πλήρη αδιέξοδο και λόγω της ευσυνειδησίας τους καταφεύγουν σε ψυχιάτρους και ψυχολόγους (αν έχουν κανένα ευρώ να δαπανήσουν) και το χειρότερο προβαίνουν σε απονενοημένες ενέργειες.

Απευθύνομαι σε όλους αυτούς που οδήγησαν την χώρα σε αυτή την κατάντια (έμμεσα ή άμεσα) και οι οποίοι χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης μας συμπονούν, ενώ παράλληλα προσπαθούν να  μας κάνουν να νοιώθουμε υπερήφανοι που είμαστε  Έλληνες και μας καλούν για μια ακόμη φορά, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να φερθούμε, ως Έλληνες.

Μας καλούν να καταδίδουμε όσους συμπολίτες μας βλέπουμε να σπαταλούν χρήματα αυτή την εποχή, το ακούσαμε και αυτό πρόσφατα από στελέχη της Κυβέρνησης σε τηλεοπτικά κανάλια, ακούσαμε επίσης να μας λένε τι πα να πει να πληρώνουμε πάνω από δώδεκα δόσεις στην εφορία, το κράτος χρειάζεται χρήματα, εμείς όμως Κύριοι έχουμε για να δώσουμε;

Προσπαθούν να μας πείσουν, ότι οι δυσκολίες  είναι: «θέμα χρόνου να ξεπεραστούν, η οικονομική ανάπτυξη είναι θέμα χρόνου να επιτευχθεί, ότι θα βρεθούν οι ένοχοι των σκανδάλων και ότι  η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αρωγός μας».

Κύριοι εμπλεκόμενοι σε σκάνδαλα αποσιωπηθέντα, παραγραφέντα, επιμελώς και νομίμως καλυμμένα, εσείς που κάνατε κατάχρηση εξουσίας και κατασπαταλήσατε το δημόσιο χρήμα και τον ιδρώτα του Έλληνα εργαζόμενου, εσείς που τολμήσατε και κόψατε επιδόματα , μισθούς και δώρα, για τα οποία έχουν πληρώσει οι εργαζόμενοι, για να καλύψετε, τα κλεμμένα και αυτούς που τα έκλεψαν,  οι Έλληνες, οι Ελληνίδες και τα Ελληνόπουλα λειτουργούν και φέρονται, ως ΕΛΛΗΝΕΣ, εσείς δυστυχώς φερθήκατε, ως Εφιάλτες και οδηγήσατε τους ξένους επιδρομείς από κρυφό μονοπάτι,  οι οποίοι μας αιφνιδίασαν και μας κτύπησαν πισώπλατα, καθιστώντας μας ανήμπορους, προς το παρόν για να αντιδράσουμε.

Το σχέδιο ήταν και είναι καλά και επιμελώς στημένο, χάθηκε μια μάχη, με τις όποιες απώλειες, αλλά όχι ο πόλεμος και δεν θα επιτρέψουμε όμως να χαθεί η Πατρίδα μας.

Σπείρατε ανέμους θα θερίσετε θύελλες.

Χορτάσαμε από παχιά λόγια και επίδοξους σωτήρες. «Την πόλη μας (Αθήνα) όλοι οι Έλληνες τη θεωρούν σαν αρεσκόμενη στα παχιά και πολλά λόγια….» (ΠΛΑΤΩΝ)

Η αντίδραση του Έλληνα είναι θέμα χρόνου και ωρίμανσης στη σκέψη του.

« Η ελευθερία δεν αρέσκεται να κατοικεί εις τόπους, εις ους δεν βασιλεύουν η αρετή, ο νόμος και η χρηστοήθεια» (ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ).

Ευάγγελος Μαυρογόνατος

(2013)

Share on Google Plus

About ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΥΡΟΓΟΝΑΤΟΣ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 1821 - 2021

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821 - 2021

Ιστορικό Αρχείο Κιλκίς Αθανάσιος Βαφειάδης

ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ - ΠΟΝΤΟΣ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ GOV. GR

ΕΙΔΗΣΕΙΣ GOOGLE

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΦΚΑ

ΑΡΧΕΙΟ ΕΡΤ

ΙΕΡΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΕΡΤ

ΠΑΛΙΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Οι Μύθοι του Αισώπου