Trending Topic

Η Μοναξιά και οι Μοναχικοί Άνθρωποι…

 





Οι μοναχικοί άνθρωποι είναι οι πιο πιστοί και ευφυείς άνθρωποι που θα γνωρίσετε!



Ο μοναχικός άνθρωπος μπορεί να ζει μέσα στον κόσμο, όμως συντροφιά του είναι η μοναξιά, η ο οποία τον ακολουθεί χωρίς να αφήνει τα χνάρια της, γιατί βαδίζει πάνω στα δικά του πατήματα.

Είναι στατιστικά αποδεδειγμένο ότι, η μοναξιά και η κοινωνική απομόνωση δεν κάνουν διακρίσεις και μπορεί να συμβούν στον καθένα και αυτό γιατί οι συνθήκες ζωής ενός ανθρώπου μπορεί να αλλάξουν από τη μια στιγμή στην άλλη, ανεξάρτητα από την ηλικία ή το υπόβαθρο. 

Ωστόσο, όσοι έχουν κάποιο μοναχικό φίλο είναι στην πραγματικότητα πολύ τυχεροί· παρά τα όσα μπορεί να πιστεύετε αρχικά γι’ αυτούς, οι μοναχικοί άνθρωποι είναι εξαιρετικοί και πολύτιμοι φίλοι.

Αν και είναι αρκετά επιλεκτικοί ως προς την επιλογή των φίλων τους, τείνουν επίσης να είναι προσγειωμένοι, κάτι που ωφελεί όχι μόνο τους εαυτούς τους, αλλά και τους ανθρώπους με τους οποίους αλληλεπιδρούν.

Δεν προτιμούν να σπαταλούν ενέργεια ή χρόνο συζητώντας ή κάνοντας ανούσια πράγματα, ο χρόνος που τελικά ξοδεύουν με τους φίλους τους αποδεικνύεται πολύ πιο παραγωγικός και θετικός και για τις δύο πλευρές.

Οι μοναχικοί φίλοι είναι ιδιαίτερα έμπιστοι και αξιόπιστοι και έχουν την τάση να εμπιστεύονται και να σέβονται περισσότερο τις σχέσεις τους - όπως και τις φιλίες τους. Είναι πιθανό να χρειαστεί χρόνος μέχρι ένα τέτοιο άτομο να αποφασίσει ότι αξίζετε και έτσι να δεχτεί τη φιλία σας, αλλά μάλλον δεν θα χρειαστούν πολύ χρόνο για να απορρίψουν εσάς και τη φιλία σας, αν αποδειχθείτε αναξιόπιστοι.

Όμως, αν υπερασπιστείτε και προσπαθήσετε με ειλικρίνεια γι’ αυτή τη φιλία, τότε ο μοναχικός σας φίλος θα γίνει σίγουρα ο καλύτερός και στενότερός σας φίλος.

Με αυτές τις σκέψεις διάβασα ένα μικρό, αλλά μεστό, σχετικό σχόλιο:



Γράφει η Σοφία Παπαηλιάδου

Η μεγαλύτερη μαγεία που κρύβουν οι μοναχικοί άνθρωποι, είναι πως όταν αποφασίζουν να σου επιτρέψουν να δεις μέσα τους, δεν το κάνουν από ανάγκη.
Δεν έχουν καμία ανάγκη να σε κάνουν κομμάτι της ζωής τους. Είσαι επιλογή τους.
Επιλογή γιατί πραγματικά σε θέλουν εκεί. Επιλογή γιατί τους έχεις κερδίσει με τις πράξεις σου. Επιλογή γιατί έχεις κερδίσει το σεβασμό και το θαυμασμό τους.
Δεν σε έχουν σε βάθρο αγίου, ξέρουν και τα τρωτά σου και τις αμαρτίες σου. Ξέρουν τα σκοτάδια σου και κάθε ευαίσθητο σημείο σου.
Κι ακριβώς επειδή τα ξέρουν όλα, σε έχουν εκεί ψηλά.
Σε έχουν αποδεχτεί όπως είσαι.
Οι μοναχικοί άνθρωποι σκληραίνουν με τον καιρό γιατί μαθαίνουν να μην χρειάζονται άλλους. Μαθαίνουν στην απογοήτευση, μαθαίνουν να πέφτουν από τα σύννεφα και να μην γκρεμοτσακίζονται.
Μα όταν αποφασίσουν να ξανανοίξουν κάποια χαραμάδα, το κάνουν σπάνια, δύσκολα, εκλεκτικά.
Όταν βρεις έναν τέτοιον άνθρωπο, κράτα τον στην ζωή σου και πρόσεχε πώς πατάς εκεί που σου άνοιξαν το δρόμο να περάσεις.
Όταν βρεις έναν τέτοιον άνθρωπο, αγκάλιασέ τον προσεκτικά. Έχει πονέσει πολλές φορές..
Να τους δείχνεις ότι είσαι εκεί. Να τους δείχνεις τι νιώθεις.
Μην μπερδέψεις ποτέ την σκληράδα που δείχνουν με αυτό που είναι.
Μην τους μπερδέψεις, μην τους τσουβαλιάσεις, μην τους αδικήσεις..

Κράτα τους αγκαλιά, και μείνε.. κι ας μην στο ζητήσουν ποτέ.


Share on Google Plus

About ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΥΡΟΓΟΝΑΤΟΣ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 1821 - 2021

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821 - 2021

Ιστορικό Αρχείο Κιλκίς Αθανάσιος Βαφειάδης

ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ - ΠΟΝΤΟΣ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ GOV. GR

ΕΙΔΗΣΕΙΣ GOOGLE

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΦΚΑ

ΑΡΧΕΙΟ ΕΡΤ

ΙΕΡΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΕΡΤ

ΠΑΛΙΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Οι Μύθοι του Αισώπου