Trending Topic

Η Μαζοποίηση της κοινωνίας, υπεύθυνη για την οικονομική, ηθική και πνευματική κρίση της Πατρίδος μας.

 


Ευάγγελος Μαυρογόνατος

Αγαπητοί αναγνώστες, πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση τα βάζουμε με τον εαυτό μας, για τις λάθος επιλογές μας και για το γεγονός ότι τα κόμματα (ανεξαρτήτου χρώματος) τα τελευταία 45 χρόνια και ειδικότερα τα τελευταία δεκατρία μας απογοητεύουν συστηματικά, αφού αποδεικνύονται συστημικά, μετά την υφαρπαγή της ψήφου μας με τα προεκλογικά ταξίματα τους

Όμως όταν έρθει πάλι εκείνη η στιγμή να ψηφίσουμε αποδεικνύουμε ότι πραγματικά είμαστε ανακόλουθοι.

Συνεπώς ο νεοελληνικός λαός δεν είναι άμοιρος ευθυνών, επειδή στερείται λογικής και αντιλήψεως, γιατί είναι πλέον αξιωματικά ταυτισμένος με το κοντόφθαλμο συμφέρον του, μια νοσηρή νοοτροπία την οποία του την έχουν περάσει όλες μεταπολιτευτικές Κυβερνήσεις. Έτσι συνειδησιακά έχει βυθιστεί σε λήθαργο και στον ωχαδερφισμό.

Τα άτομα, σύμφωνα με την θεωρία του ωφελιμισμού πρέπει να επιζητούν διαρκώς την ενάρετη ζωή και την πρόοδο που θα οδηγήσει στην αυτοβελτίωση όχι μόνο το ενός ατόμου αλλά του συνόλου.

Δυστυχώς σήμερα και δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, η θεωρία αυτή σε ένα μεγάλο βαθμό δεν έχει εφαρμογή, γιατί λειτουργούμε πλέον με γνώμονα το ατομικό μας συμφέρον και όχι του συνόλου.

Αυτοί είμαστε και ας μην μας κακοφαίνεται όταν μας το επισημαίνουν, είμαστε άξιοι της ειμαρμένης, αφού έχουμε ως μοναδικό σκοπό την συμφεροντολογική ευδαιμονία.

Οι παραδοσιακές αξίες και οι θεσμοί έχουν ατονήσει. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία η εντιμότητα, η αρετή, ο ηθικός βίος, η αξιοπρέπεια, η θρησκεία, η οικογένεια πνέουν τα λοίσθια.

Αρχές και ηθικές υποθήκες αιώνων αμφισβητούνται και μάλιστα από εκπροσώπους του λαού, ακαδημαϊκούς και υποτιθέμενους πνευματικούς μας και το χειρότερο να επικρίνονται και να περιφρονούνται.

Οι ανώτερες δηλαδή ηθικές αξίες, που έδιναν νόημα στη ζωή των ανθρώπων του παρελθόντος, καθημερινώς φθίνουν ανησυχητικά.

Η ανωτερότητα του Ελληνικού πνεύματος, η προσήλωση και η πίστη σε ιδανικά και αξίες, μια ορθή φιλοσοφία για την ζωή ατόνησαν.

Εξέλειψε από την ζωή μας ο ανώτερος σκοπός και η υψηλή αποστολή. Ο σύγχρονος άνθρωπος έχει απογυμνώσει την ψυχή του από τα υψηλά ιδανικά και υψιπετείς ιδέες.

Οι παραδοσιακοί δεσμοί του λαού μας με την πνευματική του κληρονομιά τόσων αιώνων, διακόπτονται σταδιακώς.

Η πολιτική με τους πολιτικούς καθώς και εκπαιδευτικοί (αδιαφορούντες ή μη) έχουν κηρύξει «ειρηνική επανάσταση» εναντίον όλων σχεδόν των πνευματικών μας αξιών με αποτέλεσμα ο λαός μας παρασυρόμενος (ηθελημένα ή μη) να διέρχεται βαθιά πνευματική και ηθική κρίση.Έχει καταστεί έρμαιο της κομματικοποίησης, αποδεικνύοντας καθημερινώς ότι είναι τελείως ανίκανος να αντιδράσει και να αναχαιτίσει όλη αυτή την λαίλαπα και την κατρακύλα.

Εκλέγει ξανά και ξανά τα ίδια κόμματα ή τους κλώνους τους και τα ίδια πρόσωπα τα οποία μεταπηδούν από το ένα κόμμα στο άλλο και παρουσιάζονται ως παρθενογεννημένοι πολιτικώς και ως νέοι «Σωτήρες». Τους πιστεύει και υιοθετεί ότι παρακμιακό του προσφέρουν και δυστυχώς συμπεριφέρεται ως «αγέλη». Ακολουθεί τυφλά όποιον τάζει τα περισσότερα και βρίσκεται μπροστά από την «αγέλη», μπροστά από την μάζα.

Είναι πλέον γεγονός ότι οι εκδηλώσεις του σημερινού ανθρώπου (όχι μόνο του Έλληνα) είναι μαζικές, όπως αυτές της πληροφόρησης – ενημέρωσης από τα διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης (Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης κατ΄ εμέ). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να έχει καταστεί, εν μέσω αυτών των μαζών, ανώνυμος και αποξενωμένος και να χάνει ολοένα και περισσότερο την προσωπικότητά του και την ικανότητα να σκέπτεται υπεύθυνα και ανεξάρτητα, να συγκρίνει, να κρίνει και να αποφασίζει σωστά και προς το καλύτερο.

Και αφού λειτουργεί, ως μάζα, πιστεύει ότι έχει το δικαίωμα να επιβάλλει και να βγάζει «νόμους» με τις συζητήσεις και «δραστηριότητες» του «καφενείου».

Ο Ισπανός φιλόσοφος Ορτέγα περιγράφει με τον πιο γλαφυρό τρόπο τι είναι η μάζα: « (…) η μάζα είναι ένα σύνολο ατόμων που έχουν πάψει να είναι ελεύθερα και σκεπτόμενα υποκείμενα, για να διαλυθούν σε μια συλλογικότητα, η οποία και σκέπτεται και δρα για λογαριασμό τους περισσότερο με βάση εξαρτημένα αντανακλαστικά – συγκινήσεις, ένστικτα, πάθη – παρά με βάση τον λόγο. Αυτές οι μάζες είναι εκείνες που, την ίδια εποχή, συγκέντρωνε ήδη γύρω του ο Μπενίτο Μουσολίνι και που θα περιστρέφονται όλο και περισσότερο τα επόμενα χρόνια στη Γερμανία γύρω από τον Χίτλερ ή στη Ρωσία γύρω από τη λατρεία του Στάλιν, του «πατερούλη των λαών». Ο κομμουνισμός και ο φασισμός, λέει ο Ορτέγα είναι «δύο σαφή παραδείγματα ουσιαστικής οπισθοδρόμησης».

Σε ότι αφορά την ελληνική πραγματικότητα ο Έλληνας παρόλο που έχει χύσει ποταμούς αίματος για την ανάκτηση ή την διατήρηση της ελευθερία του, έπαψε σήμερα να είναι ελεύθερος. Ο άνθρωπος για να φθάσει στο επίπεδο της ελευθερίας, πρέπει να αποκοπεί από το κομματικό ποίμνιο, από την αγέλη.

‘Όμως για να αποκοπεί θα πρέπει να αποκτήσει ισχυρά συνείδηση διότι, για ασθενικά πνεύματα που αποχωρίζονται από το ποίμνιο χωρίς συνείδηση, οι συνέπειες είναι καταστροφικές.

Αγαπητοί αναγνώστες, όλοι μας είμαστε υπεύθυνοι για την οικονομική κρίση που τόσο βιώνει ο λαός μας, αλλά κυρίως για την ηθική, οφειλόμενη στο γεγονός ότι ενώ χρεοκοπήσαμε οικονομικώς, χρεοκοπήσαμε ηθικώς και πνευματικώς, γιατί ξεστρατίσαμε από τον δρόμο του ήθους και της αρετής και χάσαμε την επαφή μας με τις ρίζες μας, με την μακραίωνη παράδοσή μας, ουσιαστικά με τον πραγματικό μας εαυτό, με την ιστορία μας, με την ταυτότητά (Θρησκευτική και Εθνική) στοιχεία τα οποία μας επέτρεψαν να παραμείνουμε ζωντανοί και αλώβητοι δια μέσου των αιώνων και καταφέρναμε πάντα να βγαίνουμε νικητές από χειρότερες δοκιμασίες, από αυτές που βιώνουμε σήμερα.

Η Ελλάδα, η Πατρίδα μας, καρτερεί με πόνο τα παιδιά της να ξανά επανέλθουν στην στράτα της.


Share on Google Plus

About ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΥΡΟΓΟΝΑΤΟΣ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 1821 - 2021

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821 - 2021

Ιστορικό Αρχείο Κιλκίς Αθανάσιος Βαφειάδης

ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ - ΠΟΝΤΟΣ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ GOV. GR

ΕΙΔΗΣΕΙΣ GOOGLE

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΦΚΑ

ΑΡΧΕΙΟ ΕΡΤ

ΙΕΡΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΕΡΤ

ΠΑΛΙΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Οι Μύθοι του Αισώπου